חלק משביל הנגב המערבי - שביל הליכה לכל נקודות העניין של הנגב המערבי, מסעד לתל גמה
איך מגיעים? יורדים בצומת סעד (ניתן להחנות רכבים בכניסה לקיבוץ סעד / אוטובוס לצומת סעד), הליכה של 700 מ' לכיוון נחל עוז (מערב) והגעה לחניון אסף שמחוני.
מתחילים מחניון אסף שמחוני, חוצים את כביש 25 (בזהירות) ממשיכים הליכה בדרך חקלאית לכיוון דרום, ממשיכים עד הגעה לסימון השחור, לוקחים 500 מ' מערבה על הסימון השחור עד פיצול שבילים עם הסימון הכחול "דרך השישה". ממשיכים כ-300 מ' על הסימון הכחול לדרך השיש עד ההגעה לבארות יצחק הישנה.
מבארות יצחק הישנה ממשיכים על דרך חקלאית (לכיוון דרום –דרום – מזרח) שמובילה לאנדרטת זיכרון גבעת יהודה, ממשיכים על דרך עפר עד הגעה לפיצול שבילים ירוק-כחול-שחור ולוקחים את השביל הכחול לנחל סחף - ביתרונות בארי, הליכה כ-4 ק"מ על הסימון הכחול לביתרונות בארי. הגעה לנחאביר.
סיום הליכה במטע הכחול ותחילת הליכה במקטע השחור (עביר לכל רכוב) כ-200 מ'. לאחר הליכה כ-200 מ' מזרחה יש לפנות לכיוון הסימון הכחול (סינגל אופניים דרומי) עד ההגעה למחצבות הגופרית העזובות.
אחרי הליכה של קילומטר וחצי בסימון הכחול הגעה לשביל השחור בשנית (העביר לכל רכב), הליכה של 2 ק"מ בשביל השחור לכיוון דרום עד פיצול שבילים נוסף עם סימון ירוק. הליכה בשביל הירוק (נחל שערתא) כ2 ק"מ, לאחריהם נדרש לרדת מהשביל, לחצות שביל הליכה אדום ולעלות בנחל (1.5 ק"מ הליכה) לכיוון נחל בשור.
במפגש נחל גרר עם נחל בשור נדרש לקחת את המסלול הכחול לכיוון דרום על נחל הבשור.
הליכה כ-3 ק"מ בסימון הכחול עד הגעה לתל גמה.
נקודות עניין במסלול:
1) דרך השישה- דרך שנסללה לזכר 6 חיילי גדוד 53 של שריון שנהרגו בשני קרבות בשנת 2002, הדרך משקיפה לכל אורכה לרצועת עזה.
2) בארות יצחק הישנה- סיפור על קיבוץ שנוסד בשנת 1936 על ידי עולים צעירים מגרמניה ומצ'כיה. ב-1943 עלה הקיבוץ על הקרקע בנגב, מול עזה, ובחר להיקרא על שם הרב יצחק ניסנבוים הי"ד, ממייסדי תנועת המזרחי, שנספה בשואה. ב-ח' בתמוז תש"ח נאספו על היישוב גדודי לוחמים מצריים. הם נהדפו בגבורה על ידי אנשי המקום (הנשים והילדים פונו לפני כן) ולוחמי חטיבת הנגב. השטח נשאר בידי מדינת ישראל, אך היישוב נהרס כולו, ו- 17 לוחמים מאנשי המקום נפלו בקרב. חברי הקיבוץ החליטו לשקם את ביתם במקום אחר ובנו מחדש את הקיבוץ בשפלת לוד. במקום נותר כיום רק מגדל המים המנוקב. ב 2010 שוקם המגדל ע"י המועצה לשימור אתרי מורשת בישראל וקק"ל.
להדרכה וביקור במרכז המבקרים – צביקי פורת 054-7792950
3) גבעת יהודה – לזכרו של יהודה קינן, תושב קיבוץ עלומים שנהרג ממעלה על מוקש. ישנה הדרכה והנצחה בקיבוץ עלומים.
4) ביתרונות בארי – המכתש הוא בעצם חריצים שסחף המים יוצר באדמת הלס של הנגב, וגורם לאזור כולו להראות כמו מכתש.
5) נחאביר - שם שני למגדל המים של קיבוץ בארי הישן. היה המבנה היחיד המוגן של אותה תקופה בקיבות מלבד הבונקרים, והוא מספר את סיפור עליית קיבוץ בארי אל הקרקע במסגרת י"א הנקודות בנגב.
6) מפעל הגופרית הישן – מדהים לראות איזה ריח משמעותי של גופרית יש עד היום באזור המפעל. מרבצי הגופרית באזור התגלו במהלך קרבות מלחמת העולם הראשונה. המפעל לניצול הגופרית הוקם בשנות ה-30. פעילות המפעל הושבתה בזמן מלחמת העולם השנייה, והופסקה כליל עם מיצוי המרבץ בשנת 1946. בסוף מלחמת העצמאות יחידה של האחים המוסלמים ממצרים השתלטה על המקום ועל המחנה הבריטי הנטוש בסמוך,ב-5 באוקטובר 1948 כוח פלמ"ח של חטיבת יפתח כבש חזרה את המקום.
חלק משביל הנגב המערבי - שביל הליכה לכל נקודות העניין של הנגב המערבי, חוף זיקים עד מצפה גבולות
חלק משביל הנגב המערבי - שביל הליכה לכל נקודות העניין של הנגב המערבי, משדרות לחניון אסף שמחוני
חלק משביל הנגב המערבי - שביל הליכה לכל נקודות העניין של הנגב המערבי, מתל גמה לתל שרוחן
חלק משביל הנגב המערבי - שביל הליכה לכל נקודות העניין של הנגב המערבי, מתל שרוחן למצפה גבולות
לגעת בציר הנפט ולחזור - מסלול מאתגר המטפס לגולן ויורד דרך קניון עם מפל יפה לעמק החולה
מסלול מאתגר אל תצפית יפהפה, מעין נסתר ובריכות יפות וקרות בכל השנה
הוסף לרשימה הוספת דירוג הוספת תגובה