חלק משביל הנגב המערבי - שביל הליכה לכל נקודות העניין של הנגב המערבי, מתל שרוחן למצפה גבולות
איך מגיעים? מכביש 142 יורדים בשביל כחול לכיוון דרום שנמצא בכניסה לפארק הבשור. נוסעים בדרך זו כ 5.3 ק"מ עד הגעה לפיצול שביל עם שביל שחור.
מתחילים בבאר שרוחן, יורדים מהשביל השחור וחוזרים לשביל הירוק. הולכים כ-2.5 ק"מ על השביל הירוק עד ההגעה לעין שרוחן, שם לוקחים את השביל האדום ואיתו ממשיכים כ-5 ק"מ עד הגעה לשביל הירוק (פיצול בין שביל אדום לירוק, לוקחים ימינה על השביל הירוק).
למעוניינים – ניתן ללכת הליכה של 1.2 ק"מ על השביל הירוק עד הגעה לבאר רבובה (מתמזג עם שביל כחול תו"כ, יש להיות ערניים) ממשיכים בהליכה על השביל האדום להולכי רגל כ-5.3 ק"מ עד ההתמזגות של השביל עם הסימון הירוק.
עולים על הסימון הירוק והולכים בו כ 1.5- ק"מ.
מגיעים לגשר החבלים, עולים על מסלול רכוב כחול והולכים בו כ 2- ק"מ עד ההגעה לצומת צאלים.
הליכה כ 1- ק"מ במקביל לכביש לכיוון צאלים (תשומת לב לזהירות) עד הגעה לשביל רכוב אדום. למעוניינים להאריך – ניתן ללכת עד מצפה גבולות בשביל רכוב אדום.
נקודות עניין במסלול:
1. באר רבובה - באר שנבנתה ע"י התורכים לטובת הבדואים באזור ושופצה ע"י הבריטים. הבאר סיפקה מים בשנים הראשונות של מצפה גבולות. הבאר הייתה בבעלות בדואי מקומי אשר גבה את כספו ולעיתים הסתפק בירקות וקונסרבים.
2. אנדרטה ליניב ועופר - בני קיבוץ משאבי שדה שנהרגו כאשר נפלו לתהום.
3.גשר החבלים – נמצא קרוב לאנדרטה, ניתן לראות ממנו בחלקים מסויימים של השנה צבי ים ועופות מים בקרבת הנחל.
4. מגדל צאלים - נותן תצפית יפה על נחל הבשור.
5. פסל "לקראת יום חדש" - שנבנה לזכר 22 הנקודות, נמצא על דרך הנוף בשביל האדום.
6. מצפה גבולות – אתר מעניין שמספר על ההיסטוריה של ההתיישבות בנגב בכלל ועל גבולות בפרט. ניתן לעבור בו פעילויות חווייתיות לילדים ולהורים.
על מצפה גבולות מצפה גבולות – (כל הזכויות שמורות לשגיא חזן)
במאי שנת 2445 מוקם מצפה גבולות כ"תחנת מחקר", בעצם כחלק מגזרות הספר הלבן אין אפשרות להתיישבות יהודית באדמות הנגב ולכן את מצפה גבולות מקימים כמצפה למחקר, לפחות כך מציגים זאת בפני הבריטים. בפועל מצפה גבולות נועד להכשרת המקום להתיישבות ומאוחר יותר בשנת 1946 יוצאים ממצפה גבולות מתיישבים שמקימים את היישובים נירים ואורים כחלק מ-11 הנקודות בנגב. במצפה גבולות הייתה בעיית מים שכן אנו נמצאים בנגב שהוא מדבר, לכן ניתן לראות בורות מים שתחתיתם עשויה מאספלט לאיסוף מי נגר עילי (מי גשמים), במצפה ניתן להבחין בסימני ירי ממלחמת העצמאות.
התעסוקה של החברים במצפה גבולות הייתה בעיקר אפייה ומפעל לליטוש יהלומים שפעל במקום. כיום קבוצות יכולות לתאם מול קיבוץ גבולות הפעלות כמו בניית לבני בוץ, ממש כמו שהיו בונים את הבניינים בשנות ה 44 של המאה ה 14 כשלא היה זמן או כסף כדי לבנות מחומרים עמידים יותר.
חלק משביל הנגב המערבי - שביל הליכה לכל נקודות העניין של הנגב המערבי, חוף זיקים עד מצפה גבולות
חלק משביל הנגב המערבי - שביל הליכה לכל נקודות העניין של הנגב המערבי, משדרות לחניון אסף שמחוני
חלק משביל הנגב המערבי - שביל הליכה לכל נקודות העניין של הנגב המערבי, מסעד לתל גמה
חלק משביל הנגב המערבי - שביל הליכה לכל נקודות העניין של הנגב המערבי, מתל גמה לתל שרוחן
לגעת בציר הנפט ולחזור - מסלול מאתגר המטפס לגולן ויורד דרך קניון עם מפל יפה לעמק החולה
מסלול מאתגר אל תצפית יפהפה, מעין נסתר ובריכות יפות וקרות בכל השנה
הוסף לרשימה הוספת דירוג הוספת תגובה