חלק משביל הנגב המערבי - שביל הליכה לכל נקודות העניין של הנגב המערבי, משדרות לחניון אסף שמחוני
איך מגיעים?מכביש 34 לוקחים פניה לכיוון מזרח לקיבוץ אור הנר (דרך עפר, יש שילוט במקום). נוסעים כ200 מטר, לאחר מכן ישנה פניה ימינה לכיוון תל מיוער (כיוון דרום). במעלה התל נמצאת גבעת המרדפים.
מתחילים את המקטע בגבעת המרדפים, לוקחים דרומה להליכה על דרך חקלאית צמודה לנחל מרדים כ-2 ק"מ. נדרש לקחת בחשבון שהדרך לא סלולה, ונדרש לפרוץ אותה הגעה לשדרות - הליכה ברחוב נחל השקמה לכיוון דרום, רחוב משה רבנו לכיוון מערב, רחוב משעול שרה לכיוון דרום, עיקוף בכיכר רוטשילד, הליכה עד קצה דרך מבצע חורב וירידה לכיוון הגשר (שוב, דרך לא סלולה ונדרש לפרוץ אותה) מעבר מתחת לגשר כביש 34 – יש להיות זהירים במעבר מתחת לגשר, קרוב למסילת הרכבת!
לאחר מעבר מתחת לגשר פונים ימינה לכיוון תחנת הדלק של ניר-עם, ממשיכים צפונה עד ההגעה לשיא גובה- האנדרטה לזכר ינצ'ק.
ממשיכים בהליכה דרום מערבית לכיוון ניר-עם (שדות חקלאיים) עד שמגיעים למוזיאון המים של ניר-עם (פרטים על המוזיאון בהמשך המסמך). ממשיכים עוד בשדות החקלאיים (ירידה יחסית מתונה מבחינת טופוגרפיה) לכוון דרום מערב עד ההגעה לאנדרטת "חץ שחור".
הליכה מקביל לכביש 232 / הליכה בשדות חקלאיים ליד נחל חנון ונחל מפלסים (מעבר בתל עירית ובתל מפלסים).
הגעה לבית הביטחון של סעד "מעוז מול עזה". המשך הליכה ומעקף מכיוון מערב של חניון אסף שמחוני וסיום הליכה בחניון אסף שמחוני.
נקודות עניין במסלול:
1) האנדרטה לזכר ינצ'ק -
אתר הנצחה לזכר יעקב (ינצי'ק) גברי, אחד הבוקרים הוותיקים של קיבוץ ניר-עם. גברי "המוכתר הבוקר" (1916-1986) חי, חלם ונלחם באזור. ינצ'ק נטע את שני עצי האורן שעל הגבעה, לכבוד הולדת שניים מנכדיו. כך עשה עבור כל נכד שנולד, בגבעות מסביב. בניו ונכדיו נטעו חורשה קטנה בירכתי הגבעה - עץ לכל צאצא. תושבי שדרות מכנים את המקום "העץ של גולני" משום שהעץ שמעל הגבעה נראה ממש כמו הסמל של גולני.
2) מוזיאון המים של קיבוץ ניר-עם –
המוזיאון נמצא בתוך בריכת מים בנפח 1000 סמ"ק שהוכנסו אליה שני צינורות של המוביל הארצי שדרכם נכנסים ובתחתיתם רצפת זכוכית. על קירות הבריכה תצלומים מתקופת ראשית ההתיישבות בנגב. המוזיאון עוסק בביטחון הנגב במלחמת העצמאות. המים וההתיישבות בנגב בעיקר בין שנות ה30 לקום המדינה והשפעתם על קביעת גבולות הארץ; הנגב בעבר, בהווה ובעתיד. המוזיאון בתשלום. לתיאום ביקור : 08-6809918, 050-7266725
מצפור אסף סיבוני – יד זכרון לזכר אסף סיבוני מקיבוץ נירעם שנפל באסון המסוקים. לאחרונה האנדרטה נשרפה עקב בלון תבערה שהגיע מרצועת עזה ושוקם על ידי מתנדבים ותושבי המקום.
3) אנדרטת חץ שחור -
אנדרטה של חטיבת הצנחנים להנצחת פעולותיהם וחלליהן בשנים 1953-1956. שם המקום על שם פעולת עזה שאירעה בשנת 55 וכונתה "מבצע חץ שחור" . במסגרת הפעולה נכבש בסיס מצרי בפאתי עזה ופוצצה תחנת הרכבת ומכון המים של עזה. בפעולה נפל, בין היתר, המ"פ "סופאפו", סרן סעדיה אלקיים. על שמו נקראה התצפית שבסוף הרחבה. זאת משקיפה מזרחה על עזה וערי צפון הרצועה, וכן גם דרומה על קיבוצי שער הנגב.
4) מעוז מול עזה –
מקומו המקורי של קיבוץ סעד שעלה לקרקע כקבוצת עלומים ביוני 1947. במקום "בית הביטחון" של הקיבוץ, אתר הנצחה ומוזיאון מקומי המספר את סיפור ההקמה, והעמידה במלחמת העצמאות של הקיבוץ, באתר תצוגה של תמונות וחפצים , תצפית לעבר רצועת עזה והאזור וסרט מרגש. הכניסה בתיאום מראש: בטלפון 0523907809- דוד דרורי. מיועד לקבוצות או למשפחות.
5) חניון אסף שמחוני -
נקרא ע"ש האלוף שמחוני שהיה מפקד הגדוד הראשון של פלמ"ח יפתח, אלוף פיקוד הצפון והדרום. החניון קרוי על שמו ויש בו מקור מים.
חלק משביל הנגב המערבי - שביל הליכה לכל נקודות העניין של הנגב המערבי, חוף זיקים עד מצפה גבולות
חלק משביל הנגב המערבי - שביל הליכה לכל נקודות העניין של הנגב המערבי, מסעד לתל גמה
חלק משביל הנגב המערבי - שביל הליכה לכל נקודות העניין של הנגב המערבי, מתל גמה לתל שרוחן
חלק משביל הנגב המערבי - שביל הליכה לכל נקודות העניין של הנגב המערבי, מתל שרוחן למצפה גבולות
לגעת בציר הנפט ולחזור - מסלול מאתגר המטפס לגולן ויורד דרך קניון עם מפל יפה לעמק החולה
מסלול מאתגר אל תצפית יפהפה, מעין נסתר ובריכות יפות וקרות בכל השנה
הוסף לרשימה הוספת דירוג הוספת תגובה